Tivoli i København

Kjøp gavekort på Tivoli entré eller familiepakke

En tur på Tivoli er noe de fleste setter stor pris på. Fornøyelsesparken i København byr på alt fra hyggelig stemning og en flott hage, til spennende restauranter og magekilende attraksjoner. Et gavekort på opplevelser til Tivoli vil derfor være en opplagt gave til en du bryr deg om.

Hos Go Dream kan du kjøpe gavekort til entré for 2 eller familiepakke. Begge kortene gir gratis adgang til Tivoli, mens familiepakken i tillegg gir flere fordeler.

2 Opplevelser

Tivoli i København er nok den mest kjente fornøyelsesparken i Danmark. Med en plassering i sentrum av København, er hagen et ”must see” for alle som besøker byen, uansett om det er dansker eller utlendinger, unge eller gamle. Med hagens sentrale plassering ligger den midt imellom Københavns Rådhus og Hovedbanegården, så det er veldig lett å komme seg til og fra Tivoli.


Tivolis historie

Tivoli ble grunnlagt i 1843, og har med tiden blittt en av de mest kjente og elskede attraksjoner i Danmark. Flere betydningsfulle personligheter har gjennem årene blitt forelsket i fornøyelsesparken med de flotte hagene og de morsomme attraksjonene – blant annet H.C. Andersen og Walt Disney.

Noe av det som gjør Tivoli så populær er at det er noe for alle. De flotte omgivelsene med spennende historiske bygninger og fantastiske hager. Og når mørket faller blir det, om mulig, enda flottere. Med tusenvis av lys i alle farger blir Tivoli lyst opp og får en eventyrlig atmosfære.


Nye og historiske attraksjoner

De mange attraksjonene man finner på Tivoli gir opplevelser i alle spenningsnivåer, alt fra små hyggelige karuseller til de villeste rutsjebaner. Attraksjonene er designet så de passer perfekt til bygningene og hagene i omgivelsene, og er dermed med på å skape den unike atmosfæren.

Tivolis eldste attraksjon er en den gamle rutsjebanen. Banen som ble oppført tilbake i 1914 er oppført i tre, og er en av bare 7 rutsjebaner i verden som blir styrt manuelt av en mann ombord.

En av de nyeste attraksjonene i parken er rutsjebanen Demonen. Attraksjonen er en del av den kinesiske avdelingen, og er en av de villeste man finner på Tivoli.


Matopplevelser på Tivoli

Skulle sulten melde seg etter flere turer i rutsjebanen, er det rikelig med spisesteder å velge mellom. Noen besøkende velger å ta med sin egen piknik-kurv og nyte maten i hagene, men enda flere velger å benytte seg av de mange spennende restaurantene. Man kan få alt fra tradisjonell dansk mat, som smørbrød hos Fru Nimb, til fransk bistro eller asiatisk mat.


Fantastiske musikkopplevelser

Live musikk og andre former for opptredener er en stor del av Tivoli-opplevelsen. På scenene spiller kunstnere i mange forskjellige sjangre. Under Fredagsrock blir det spilt alt fra pop og rock til hiphop, mens det på andre scener også blir spilt klassisk musikk.


Jul og Halloween på Tivoli

På Tivoli i København blir høytider markert. Derfor blir det hver høst pyntet opp til Halloween med hekser, gresskar og skummel belysning, så fornøyelsesparken blir fylt med hyggelig uhygge.

Mot slutten av året markeres julen med en fantastisk utsmykning som gir en magisk julestemning. Det er en helt spesiell atmosfære når man går rundt mellom tusenvis av julelys, mens man nyter et glass gløgg og spiser danske epleskiver.