Fotballreiser

Opplev det beste innom fotballens verden med en fantastisk fotballreise til enten Spannia eller England. Er du fotballfan, eller kjenner du en som er, vil et gavekort på en fotballreise fra GO DREAM være den perfekte gaven. Med opplevelsesgavekortet kan man kommened og merke den ekte fankulturen- og stemningen på stadions i Premier League eller La Liga.

Dersom du går på stadion for å se en kamp i disse landene, er du garantert å oppleve fotball i verdensklasse, mens du kjenner atmosfæren fra de titusinder av festglade fans på lektene.

Fotballreiser til Spania

La Liga er en av de beste ligaerne i verden og dette er ikke uten grunn. Her kan du oppleve noen av de mest succesfulle fotballag gjennom tiden, som Real Madris, FC Barcelona og Valencia. En fotballreise til Spania gir deg mulighet å oppleve hjemmekamper hos de store lagene i Madrid og Barcelona, med kjente spillere som Messi, Ronaldo og Griezmann.

Fotballreiser til England

Er du mere glad i Engelsk fotball, vil en fotballreise til Premier League være perfekt. Her kan du oppleve de beste lagene fra London, Manchester og Liverpool spille på noen av de mest kjente fotballstadions i verden. De engelske fansene er kjent for å være noen av de mest engasjerte og passjonerte fotballfans i verden, så det er garanti for en fantastisk stemning på tribunen.

0 Varer

Av alle uviktige ting i verden, er fotball den viktigste

Fotball er den mest populære idretten i verden – både i antall utøvere og publikummere: Globalt skal det være hele 3,5 milliarder fotballtilhengere, noe som tilsvarer nesten halvparten av jordas befolkning. Teoretisk sett har du da 50 prosent sjanse for å score når du gir bort en fotballopplevelse i gave, men vi tror du er mer treffsikker enn som så. Reisemålene i England og Spania er nemlig uovertrufne hva fotballkultur gjelder.

England er den moderne fotballens vugge … Og Spania kontrer

Britene dominerte fotballen, og vant OL i både 1908 og 1912 – som var de første årene FIFA godkjente den olympiske fotballturneringen. I 1920 tok det spanske landslaget sølv i OL, og interessen for sporten økte kraftig også i Spania. Med Real Madrids vanvittige suksess på 1950-tallet; da de vant UEFA Champions League de fem første gangene den ble arrangert, ble kanskje den spanske kulturen for alltid knyttet til fotballen, da også Franco brukte klubben som et symbol på spansk suksess og nasjonalfølelse.

Overlegent

At England og Spania er enestående fotballnasjoner, er det liten tvil om, og i både engelsk og spansk kultur står fotballen særdeles sterkt. Dette er fotballtradisjon du, eller noen du er glad i, kan oppleve på nært hold midt i fotballsmørøyene Madrid, Barcelona, London, Liverpool eller Manchester. Dette er den viktigste uviktige opplevelsen.
England er den moderne fotballens vugge. Utover på 1800-tallet ble sporten mer og mer populær på de engelske kostskolene, og etter hvert oppdaget myndighetene at fotballspillingen oppmuntret til flotte egenskaper som lojalitet, uselviskhet og samarbeid. Derfor innførte de fotball som obligatorisk i skolene.Virvar på banen I begynnelsen var det imidlertid stor forvirring rundt reglene, og sporten var forholdsvis røff og kaotisk, så i 1863 tok universitetet i Cambridge initiativ til et møte mellom skolene for å enes om felles regler de kunne følge. Dette møtet markerte begynnelsen på det engelske fotballforbundet som ble dannet, og vedtok regler, samme år. England sentrer til Spania… Sist på 1800-tallet kom fotballen til kontinentet. Da tok britiske arbeidere, sjømenn og studenter med seg fotballen til blant annet Spania, og da den første offisielle spanske fotballkampen ble arrangert i 1890, besto lagene, Sevilla Fútbol Club og Huelva Recreation, for det meste av britiske spillere (bortsett fra to spanjoler på hvert av lagene).