Farsdagsgave - 2020

Gaveideer til farsdagen 10. november 

Fedre er ofte noen av de vanskeligste å finne gaver til. Derfor har vi samlet alle opplevelsene vi mener utgjør en god farsdagsgave.

Den perfekte farsdagsgaven er garantert et gavekort til en uforglemmelig opplevelse. Det kan være at du kan oppfylde en stor drøm han har gått med i mange år, eller gi han en opplevelse han aldri hadde forestilt seg. Uansett er vi sikre på at vi har noe som passer til faren din, og vil utgjøre den perfekte farsdagsgave.

53 Opplevelser

En personlig gave til farsdagen

Er du på utkikk etter ideer til en personlig gave til farsdagen bør du ta en titt på vårt store sortiment av opplevelsesgaver. For å finne den helt riktige gaven er det viktig å tenke over hvilken personlighet faren din har. Er han typen som elsker fart og spenning bør du kikke nærmere på våre adrenalinopplevelser. Har faren din mer behov for å koble av fra en stressede hverdag, er nok et av våre mange gavekort på velvære en bedre idé. På den måten kan han få lov til å slappe helt av med et gavekort til massasje eller spa.

Av andre opplevelser til menn som kan være en god farsdagsgave, kunne være å bli barbert med stil. Har han en stor lidenskap for noe spesielt, kan det også være en idé til en god farsdagsgave. Elsker han mat, kunne det vært noe med et matkurs. Er han mer glad i øl, kunne det være at han skulle få gavekort til ølsmaking, eller ta et kurs i ølbrygging.

Hos GO DREAM er det nærmest kun fantasien som setter grenser. Så ta en titt på de mange forslagene til farsdagsgave her på siden, eller se alle våre opplevelsesgaver på forsiden.


Når er det farsdag?

Farsdag er en dag hvor vi ærer fedre og feirer farskap, faderlige bånd og fedres innflytelse i samfunnet. De norske fedre blir i 2019 feiret på farsdagen 10.november. Denne dagen kommer opprinnelig fra en amerikansk tradition og ble introduseret i 1935. I dag er det en veldig populær dag i Norge. Farsdagen ble skapt av Sonora Smart Dodd, som ønsket å ære faren sin William Jackson Smart, som var veteran fra borgerkrigen. I Skandinavia ble feiring av Fars dag vedtatt på 1930-tallet. Den opprinnelige amerikanske feiringen 5. juni ble brukt i starten, men de nordiske landene besluttet å endre datoen til andre søndag i november. Dette medførte et halt år mellem morsdag og farsdag. Alle de skandinaviske landene vedtok den nye datoen, men det eneste landet som ikke endret dagen var Danmark. Regjeringen glemte å informere pressen og offentligheten om at feiringsdagen hadde blitt endret. Derfor forble den danske farsdagen 5. juni.


Historien om farsdag

Tradisjonen med å hylle fedre på en bestemt dag kjennes helt tilbake til det katolske Europa i middelalderen. Datoen for farsdagen var her 19. marts. Tradisjonen for å feire fedre på denne datoen medbrakte spanjolene og portugiserne til Amerika, hvor farsdag feires den 19. mars den dag i dag.

Selv om farsdag opprinnelig var en katolsk dag, kjenner mange den nok best fra USA, hvor man siden 19-hundretallet har markert dagen ved å skjemme bort og gi faren sin gaver på denne dagen. Her ble merkedagen opprettet som motstykke til morsdagen, så man også kunne hylle fedrene landet over.


Hva gir man i farsdagsgave?

En av de typiske måter å feire farsdagen på er å gi gaver. Hva man gir faren sin og hvor mye man gir for varierer mye fra familie til familie. Hvor man i nogen familier overhodet ikke har tradisjon for å feire farsdagen, er det i andre familier en stor dag som feires med masse gaver, god mat og opplevelser med familien.


En morsom gave til pappa

Skal gaven til farsdagen i år være litt annerledes og morsom kan du gi en opplevelse han aldri har prøvd før – kanskje en opplevelse han ikke engang vet eksisterer. Det kan eksempelvis være et gavekort til ’Opplev kulinariske Oslo’, hvor han sammen med deg eller en venn får smake på en rekke retter som gir en opplevelse av den ekste norske matkulturen. Eller har faren din alltid drømt om å kjøre sportsbil? I så fall vil et gavekort til en prøvekjøring av en Lamborghini eller Ferrari være saken.


Farsdagsgave med spenning

En gave til pappa kan også gjerne være spennende. GO DREAM tilbyr blant annet flere opplevelser innenfor ekstremsport, hvor faren din kan komme ut og brupendle i Sjoa eller prøve seg på en raftingtur.


Avslapning til pappa

En opplevelse trenger selvfølgelig ikke å være morsom og spennende. Hvis du vet at faren din har en travel hverdag, så bør han få en avslappende opplevelsesgave. Det kan være gavekort på velvære eller en tur på Tivoli med familien. Her på siden finner du også en lang rekke skjønne naturopplevelser, som er perfekte til å komme litt ut og stresse ned.

En gave til farsdagen kan være alt fra en liten ting som noe god øl eller vin, til en fantastisk opplevelse. Hos GO DREAM finner du farsdagsgaver i alle prisklasser til alle typer fedre. Det er både opplevelser han kan gjøre alene og noe han kan gøre sammen med andre. Nå er spørsmålet bare; hvilken uforglemmelig opplevelse skal faren din få i år på farsdagen? Skal det være lekker gourmetmat, et slottsopphold, en tur i luftballong eller noe helt fjerde?