0
AKTIVER GAVEKORT GRATIS BYTTE KUNDESERVICE VANLIGSTE SPØRSMÅL OM OSS OPPRETT KONTO BLI PARTNER PARTNER LOGG INN
Bryllupsdager

Finn personlige bryllupsdagsgaver

En bryllupsdag er en stor dag for alle ektepar, uansett om det er snakk om en 1 årsdag eller 50 års gullbryllupsdag, hvor kjærligheten og livet sammen skal feires. Dagen kan enten feires av paret selv eller man kan arrangere en stor fest med familie og venner. På de fleste bryllupsdager feirer paret dagen sammen, og gir hverandre gaver. Ofte vil barn eller nære venner også gi noe i anledningen, for eksempel en blomsterbukett eller en annen mindre gave. Det er kun på de store bryllupsdagene, som kobberbryllup (12,5 år), sølvbryllup (25 år), gullbryllup (50 år) og diamantbryllup, hvor bryllupsdagen feires med stor fest, gamle tradisjoner, musikk og masse gaver.

Vil du gjerne gi en uforglemmelig bryllupsdagsgave bør du vurdere en opplevelsesgave. Uansett om det er foreldrene dine, venner eller kollegaer som har bryllupsdag, vil en opplevelse være en god og personlig gave. Opplevelsesgavekort fåes i alle prisklasser, og viser at du kjenner paret godt og vet hva de liker å gjøre. En god gave på bryllupsdagen vil være noe paret kan oppleve sammen. Det kan være en lekker gourmetopplevelse, en weekendtur eller en uforglemmelig tur i luftballong.

35 Opplevelser

Hvilke bryllupsdager feires?

Neste store bryllupsdag som markeres med noe ekstra er sølvbrylluppet, etter 25 år sammen. Denne dagen vil, i motsetning til kobberbrylluppet, ofte feires litt ekstra. Her møtes paret igjen av familie og venner med sang og musik etterfulgt av frokost. Mange par velger dessuten å feire sølvbrylluppet med en fest.

Gullbrylluppet er for mange den største bryllupsdagen. Etter å ha vært gift i 50 år skal dagen virkelig feires med fest. Mange av tradisjonene på denne dagen minner om sølvbrylluppet, med morgensang akkompagnert av musik.

De som er heldige nok til å leve og være gift lenge nok, kan oppleve et diamantbryllup. For å oppnå diamantbryllup skal man være gift i 60 år. Denne dagen er selvfølgelig veldig spesiell, og tradisjonen tro mottar paret en gratulasjon fra Kongehuset.


Navn på bryllupsdager

Kobberbryllup, sølvbryllup og gullbryllup er navn på bryllupsdager som de fleste kjenner og feirer på en eller annen måte. Men nesten hver eneste bryllupsdag fra første år til man har vært gift i 90 år, har et bestemt navn. Veldig mange av bryllupsdagene er oppkalt etter edelmetaller eller edelstener, men mange dager er også oppkalt etter andre materialer. Eksempelvis heter bryllupsdagen etter 3 år lærbryllup, og porselenbryllup etter 20 år.

Der er ingen bestemte tradisjoner tilknyttet disse dagene, men de blir ofte markert av paret selv og nærmeste familie med gaver.


Feir bryllupsdagen med en opplevelse

Da årsdagen for et bryllup er en spesiell dag, bør den feires med gode opplevelser. Er det deg og din ektefelle som har årsdag, kan dere velge å bruke dagen sammen med en uforglemmelig tur i luftballong, eller med et luksuriøst wellness-opphold.

Er du invitert til en bryllupsdag og gjerne vil gi en gave som skiller seg ut, bør du gi en fantastisk opplevelse. Hos GO DREAM tilbyr vi en lang rekke opplevelsesgavekort som passer perfekt til par. Det er flere gavekort til reiser og opphold, spennende gastronomi eller ville adrenalinopplevelser. Det er nærmest kun fantasien som setter grenser, og det vil helt sikkert være en bryllupsdagsgave som vil bli husket i lang tid.